Sektöre yön veriyoruz, yangın alanında her adımda yanınızdayız.

Pano İçi / Elektrik Panosu Söndürme Sistemi Nedir

Özellikle elektrik ve elektronik içerikli bölümlerde kullanılan pano içi söndürme sistemleri, mikro söndürme sistemleri olarak da adlandırılır. Gözle görülemeyecek kadar küçük bölmelerde oluşabilecek elektrik kontağı yada öteki sebepler sebebiyle başlayabilecek yangınların söndürülmesinde en müessir yöntemdir.

Pano içerisindeki alevlenmeyi yada kontağı söndürecek tek sistem olduğundan kendisi mikro sadece tesiri makro olmaktadır. çünkü pano içlerindeki arızalar bazen efsunk bir üretim tesisinin bile tüm işlerini durdurabilir. Bu da o tesise maddi olarak ciddi kayıplar yaşatabilir. Bu yüzden pano içi söndürme sistemleri hiç dikkatsizlik edilmemesi ihtiyaç duyulan önlemlerden birisidir.

Direkt olarak etki eden ve dolaylı olarak etki eden pano içi söndürme sistemlerinde alavlenmeyi bastıracak gaz genellikle hfc 236 ea gazı olmaktadır. Bu gaz pano içerisine tubing veya boru modeliyle yerleştirilmektedir.

Mikro sistemler oldukları için ağırlıkları da büyük söndürme sistemlerine nazaran çok düşüktür. örneğin pano içi söndürme sisteminde 1, 2, 4, 6 yada 12 kg’lık tüpler kullanılır. Yangının başlaması, müdahale, söndürme ve soğutma işlemi tek bir monitörden takip edilebilmektedir.

Elektrik panosu yangın söndürme sistemleri
Alevlerden hızlı bir şekilde etkilenerek eriyen polimer hortumların ana şebekesini oluşturduğu elektrik panosu yangın söndürme sistemleri, tamamen uzman bir görüş açısıyla üretilip monte edilmelidir. Elektrik yangınlarında pano içinde başlayan tutuşma kısa müddette bütün döşemı etkileyebileceği şeklinde, görünmedik kablo kanallarından bütün binaya da yayılabilir. Bu da istenmeyen neticelar doğurur

Elektrik panosu yangın söndürme sistemlerinde kullanılan söndürücü gazlar iletken değildir. Elektrik ve elektronik yapıların renginde değişim yaratmaz. Ayrıca kokusuz olması sonraki aşamalarda temizliğini de kolaylaştırmaktadır.

özellikle elektrik panolarında kablo rengi çok önemlidir. Olası bir yangın başlangıcında söndürme sistemi aracılığıyla yapılacak hızlı müdahalede kablo renklerine hiç bir zarar gelmez. Bu da onarımın sağlıklı bir şekilde yapılabilmesini sağlar. Içerisine boru döşenen sistemde alevlerin ıssıcaklıknın artmasıyla borular müdahale etmeye başlamaktadır. Borusuz sistemlerde ise yangın başlangıcındaki dumanı idraklayan sistem anında başlangıç noktasına gazları püskürtmektedir.

Pano içi gazlı söndürme
Hfc 125, hfc 236 ea, hfc 23 ve fm 200 gazlarının kullanıldığı pano içi gazlı söndürme sisteminde, minimum zararla yangın riskini bertaraf etmek amaçlanır. Yerleştirmesi uzmanlarımızca yapılan bu sistemler pano içindeki kıymetli sisteminizi koruma görevini de üstlenmiş olur. En minik bir alevlenmede zarar görebilecek azca bir bölüm bile panonun devre dışı kalmasına neden olur. Bu yüzden pano içi söndürme çalışmalarının profesyonel firmalarca yapılması çok önemlidir.

Özellikle bilgisayar parçaları, güvenlik sistemleri ve elektrik makalelımları alanında iş meydana getiren şirketlerin olmazsa olmaz desteklarından biri olan pano içi gazlı söndürme sistemleri, tutuşmanın başladığı anda idraklayıcı vasıtasıyla yangını ilgili çalışanlara haber vermektedir. Müdahalesini yapan söndürme sistemi böylece çalışanların incelemesine ve var ise onarımına vakit kazanmıştırrır.

Pano içi söndürme sistemleri fiyat
Telafisi çok zorluk derecesi yüksek elektronik devrelerde, pahalı yazılımlarda ve efsunk bir tesisatın ana kısmınde kullanılması sebebiyle, müşterilerimizin pano içi söndürme sistemleri fiyatı mevzusunda çok fazla düşünmediklerini görüyoruz. Bundan dolayı bu sistem kendi fiyatından kat be kat daha pahalı sistemleri korumaktadır.

Firmamızın tüm ürünlerde uyguladığı alan kişi dostu fiyat uygulaması pano içi söndürme sistemleri tutarlarında da uygulanmaktadır. Bizimle mesajşime geçerek ücretsiz bulgu, üretim, montaj, bakım ve dolum hizmetlerinden oluşan fiyat paketimizi öğrenebilirsiniz.

İletişime Geç